Doğru Parfüm Nasıl Seçilir?

Doğru parfümü seçmek göz korkutucu bir görev olabilir. Pek çok farklı çeşidi ve kokusu ile çok fazla düşünmeden ellerinizi havaya kaldırıp bir tane seçmek çok kolay. Ancak alışverişe çıkmadan önce ödevinizi yapmak, seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır. Alışverişe çıktığınızda, görevde kalın ve parfümleri karşılaştırın, böylece pişman olmayacağınız bilinçli bir karar verebilirsiniz!

Bir Fiyat Noktasına Karar Verin

Parfüm lüks bir üründür ve maliyeti ürünler arasında büyük ölçüde değişebilir. Bazı parfümler 500 TL altındayken, diğerleri yüzlerce hatta binlerce TL mal oluyor. Alışverişe çıkmadan önce, bir parfüme ne kadar para harcamak istediğinize karar verin.
Parfüm bir hediye ise hem kişisel mali durumunuzu hem de hediyeyi alan kişiyle olan ilişkinizi göz önünde bulundurun. Karınıza parfüm veriyorsanız, çok iyi tanımadığınız bir tanıdık için parfüme harcayacağınızdan daha fazlasını harcamak isteyebilirsiniz.

Bir Koku Konsantrasyonu Seçin

Parfümlerin kalıcı güçlerine bağlı olarak farklı isimleri vardır. Tipik olarak, en pahalı parfümler en uzun süre dayanan parfümlerdir, daha ucuz parfümlerin ise o kadar fazla dayanma gücü yoktur. Parfümün türünü veya konsantrasyonunu genellikle şişenin önündeki adının altında görebilirsiniz.
• Kolonya yaklaşık iki saat süren en düşük koku konsantrasyonuna sahiptir. Su ve alkol karışımında% 3-5 yağdır.
• Eau de Toilette, biraz daha konsantre bir parfüm türüdür ve üç ila dört saat dayanır. Yaklaşık% 4-8 yağdır.
• Eau de Parfum, kolonyadan daha yüksek bir yağ konsantrasyonuna sahiptir ve yaklaşık altı saat sürer. Alkol ile karıştırılmış% 15-18 yağdır.
• En yüksek konsantrasyona sahip parfüme basitçe parfüm veya parfüm denir. Büyük bir dayanma gücüne sahiptir ve tüm gün dayanacaktır. Alkol ile karıştırılmış 15-30 yağdır.

Bir Koku Ailesini Daraltın

Sizin veya parfümü alan kişinin hangi kokulardan hoşlandığını düşünün. Parfümler genellikle dört koku kategorisine ayrılır, ancak birçok parfüm ince bir koku karışımı içerir. Başkası için parfüm alıyorsanız, ne tür parfümler kullandıklarına bakın. Ne tür kokulardan hoşlandığınız konusunda hiçbir fikriniz yoksa endişelenmeyin: mağazada parfümleri denerken hangi koku ailesini tercih ettiğinizi anlayabilirsiniz.
• Çiçek / Tatlı parfümler taze kesilmiş çiçekler gibi kokar. Çiçek parfümlerinde yaygın olarak kullanılan kokular gül, lavanta, karanfil ve portakal çiçeğidir. Çiçeksi parfümler, en çok keyif aldıkları tatlı, kadınsı kokuları nedeniyle kadınlar için en popüler parfümlerdir.
• Narenciye / Meyveli parfümler meyveler gibi kokar, özellikle turunçgiller. Yaygın tonlar portakal, greyfurt ve misket limonu gibi turunçgillerin yanı sıra kayısı, elma veya şeftali gibi diğer meyvelerdir. Genelde bu kokular parlak ve ferahlatıcıdır.
• Oryantal / Baharatlı parfümler misk gibi ve karmaşık kokuyor. Birçoğu yıldız anason, tarçın ve vanilya gibi tonlarca baharat içerir.
• Odunsu (Woody) / Şipre (Chypre) parfümleri odunsu ve toprak gibi kokar. Birçoğu bergamot, meşe yosunu ve paçuli gibi kokular içerir.

Parfüm Alışverişi

Bir alışveriş gezisinde mükemmel kokuyu seçmeye çalışmayın. Ne kadar çok koku alırsanız, burnunuz parfümün kokusuna o kadar duyarsızlaşır ve bu da birden fazla parfümü denemenizi zorlaştırır. Kararınızı vermek için bir dizi kokuyu koklamak isteyeceğiniz için, alışveriş gezilerinizi birkaç gün içinde aralıklarla ayırmaya çalışın.

Alışverişe Giderken Koku Kullanmayın

Parfüm için alışveriş yaparken vücut losyonu, vücut spreyleri ve hatta güçlü kokulu deodorantlar gibi kokulu cilt ürünleri kullanmayın. Bu kokular, parfümün kokusunu dağıtabilir ve ona müdahale edebilir.

Bir Arkadaşınızı Getirin

Karar vermenize yardımcı olması için bir arkadaşınızı yanınızda getirmeyi düşünün. Özellikle parfüm hediye ise, alıcıyı tanıyan başka bir kişinin girişi çok faydalı olabilir. Parfümü kendiniz seçiyorsanız, bir arkadaşınızı davet etmenin yardımcı olup olmayacağını veya kararınızı zorlaştırıp zorlamayacağını düşünün.

Mağazalarınızı Araştırın

Dikkatle ziyaret ettiğiniz mağazaları seçin. Mağazaların bilgili bir kadro ile saygın olmasını ve kişiselleştirilmiş müşteri hizmeti vermelerini sağlar. Ayrıca gittiğiniz mağazaların fiyat aralığınızda olduğundan emin olun.
Küçük butikler, büyüklüğüne bağlı olarak pahalı olabilir ve daha az çeşitlilik gösterebilir, ancak ürünleri ve müşteri hizmetleri yüksek kalitede olmalıdır.
Parfümün satılan başlıca ürünlerden biri olduğu bir mağazada alışveriş yapmayı deneyin. Birkaç parfüm de satan bir giyim mağazasına giderseniz, pek fazla seçenek olmayacak ve personeli, özel mağazalardaki personel kadar bilgili olmayabilir.

Parfüm Testi ve Toplama

Her Seferinde En Fazla Altı Koku Test Edin

Kokuları aşırı yüklemeyin. Bir yolculukta en fazla altı koku denemeye kendinizi sınırlayın. Bu, her bir kokunun karmaşıklığını tam olarak anlamanıza izin verecek ve koku alma duyunuzu aşırı yüklemeyecektir. Seçeneklerinizi zaten daralttığınız için, sizin için yanlış olan parfümler için kokularınızı boşa harcamak zorunda kalmayacaksınız.

Önce Şişeden Koklayın

Parfüm test ederken önce şişeden bir nefes alın. Bu size parfümü beğenip beğenmediğinize dair bir gösterge verecektir. Kokuyu hiç beğenmezseniz, kendinize sıkmadığınız için memnun olacaksınız.
Çok fazla nefes almayın çünkü bu, koku alma duyunuzu daha da hızlı bir şekilde donuklaştırabilir.

Kurutma Kağıtları Üzerine Parfüm Püskürtün

Şişede bir parfüm kokusu alırsanız ve kokuyu seviyorsanız, bir kurutma kağıdı üzerine az miktarda parfüm püskürtün. Yaklaşık on saniye kadar kokunun çarşaf üzerinde kalmasına izin verin, sonra koklayın. Hala kokuyu seviyorsanız, çarşafı etiketleyin ve çantanıza veya çantanıza koyun. Bu şekilde daha sonra koklayabilir ve hangi parfüm olduğunu hatırlayabilirsiniz.

En Sevdiğiniz Parfümleri Cildinize Püskürtün

Bir parfümü gerçekten seviyorsanız ve o parfüm olabileceğini düşünüyorsanız, bileğinize veya dirseğinizin kıvrımına az miktarda püskürtün. Alkolün çözülmesi için kokuyu yaklaşık 10 saniye verin, ardından parfümü nazikçe soluyun. Parfümün kokusu cildinizle temas ettiğinde biraz değişir, bu nedenle cildinizdeki en iyi rakipleri ve kurutma kağıdını test etmek önemlidir.
• Her kolunuza birden fazla parfüm sürmeyin, aksi takdirde kokular karışmaya başlayacaktır.

Burnunuzu Tazeleyin

Her koku arasında cildiniz veya gömleğiniz gibi nötr bir şeyi koklayarak duyularınızı tazeleyin. Nötr koku, koku alma duyunuzu tazeleyecek, böylece son parfümün kokusu oyalanmayacak ve bir sonraki kokladığınız parfümü engellemeyecektir.

İpuçları

• Herkesin farklı tercihleri olduğunu unutmayın.
• Parfümü hediye olarak satın alıyorsanız, alıcının zevkine kendi zevkinize değer verin.
• Yardım istemekten korkmayın! Satış görevlileri, sizi zevkinize uygun ürünlerle eşleştirmede harikadır.

Bir satış görevlisinin sizi çok pahalı veya beğenmediğiniz bir parfüm satın almanız için baskı yapmasına izin vermeyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*