Ankara’da Kesinlikle Görülmesi Gereken Yerler

Ankara Görülmesi Gereken Yerler
Ankara Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye’nin başkenti olan Ankara, köklü geçmişi ve tarihiyle dikkat çekiyor. Gezip görülmesi gereken birbirinden farklı yerlere sahip Ankara’da keyifli bir tatil yapabilir ve yeni yerler keşfetmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Anıtkabir

Ankara denildiği zaman akla ilk gelen yerler arasında Anıtkabir yer alıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahat yeri olan anıt mezar büyük komutanın şahsiyetine yakışır nitelikte bir yapıdır. Birkaç ayrı bölümden oluşan Anıtkabir, Çankaya ilçesine bağlı olan Tandoğan’dadır. Ortalama 3 bin metrekarelik alana kurulu olan müze sahip olduğu güzellikleriyle Ankara’da görülmesi gereken en önemli yer oluyor.

Kızılay Meydanı

Kızılay Genel Merkez Binası’ndan adını alan bu meydan her daim eğlenceli ve hareketli olan yerlerdendir. Alışveriş ve eğlence mekanlarının yer aldığı Kızılay Meydanı’nda aradığınız birçok şeye ulaşabilmeniz mümkündür. Ankara’nın toplu taşıma araçlarının da yer aldığı Kızılay Meydanı’ndaki alışveriş merkezlerini de gezip görebilirsiniz.

Güvenpark

 Şehir dışından gelen misafirlerin Anıtkabir sonrasında en fazla görmek istediği adres Güvenpark oluyor. Asıl ismi Emniyet Park olan bu parkta özel bir anıt da yer alıyor. Ankara taşından iki Avusturyalı heykeltıraş tarafından yapılan anıt mutlaka görmeniz gerekenler arasında bulunuyor. Güvenpark’ın yanında şehir içi otobüs ve minibüs durakları da yer alıyor. Bu sebeple, Güvenpark’a ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

Ankara Kalesi

Ankara Kalesi şehre hakim olan özel bir tepede yer alıyor. Kaleye çıktığınız zaman bütün Ankara manzarasını en iyi şekilde izleyebiliyorsunuz. Galatlardan Osmanlı’ya kadar farklı medeniyetlerin dokusunun yer aldığı Ankara Kalesi’ne ulaşım da son derece kolay oluyor. Tarihin yaşayan tanıklarından olan kaleye girerken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Altındağ ilçesinde yer alan kaleyi Ankara’ya gittiğiniz zaman mutlaka görmelisiniz.

Hamamönü

Ankara’nın evleri ve sokaklarıyla ünlü olan bu bölgesi ziyaretçilerine farklı bir atmosfer sunuyor. Özellikle Ramazan aylarında nostaljik bir tur atabileceğiniz Hamamönü, tipik Osmanlı mimarisini gözler önüne seriyor. Lezzetli kahvaltısıyla da ünlü olan Hamamönü sayesinde güne enerji dolu bir şekilde başlayabilirsiniz. Hacettepe Üniversitesi’ne ait olan Sıhhıye Yerleşkesi’nin arkasında yer alan Hamamönü Ankara’yı gezip görmek için en önemli sebeplerden oluyor. Ankara otelleri arasından araştırma yaparak konaklama ihtiyacınızı da karşılayabilir ve Hamamönü’nüyle birlikte diğer tüm bölgeleri de keşfetmeye başlayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*