Türkiye ve Rusya Arasında İkinci Parti S-400’lerin Teslimat Görüşmeleri Sürüyor

TASS haber ajansının yaptığı habere göre Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye’nin ikinci parti S-400 hava savunma füze sistemlerinin teslimatıyla ilgili temaslarını sürdürdüğünü belirtti.
S-400 hava savunma füze sistemlerinin ikinci parti teslimatıyla ilgili soruları cevaplayan Samsar, “Rusya Federasyonu ile ilişkilerimiz ve iş birliklerimiz her alanda gelişiyor. Savunma sanayiinde iş birliği de bu bağlamda önemli bir rol oynuyor. İki devletin yetkili kurumları arasındaki müzakereler devam ediyor.” dedi.
Samsar sözlerine, “Her iki ülkeden yetkililer bu konudaki spekülasyonlara gerekli cevapları veriyor. Ülkeler arasındaki iş birliğini devlet liderleri düzeyinde sürdürme konusunda kararlıyız. Bu bağlamda, spekülasyonları görmezden gelerek iş birliğimizin belirli sonuçlarına odaklanmanın daha iyi olacağına inanıyorum.” diyerek devam etti.

Daha Önce Türkiye’nin Kararının Beklendiği Açıklanmıştı

Rusya’nın Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye’ye ikinci bir S-400 hava savunma füze sistemi satışı yapılması üstüne yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını, şu anda Ankara’nın nihai kararını beklediklerini söylemişti.
FSVTS Başkanı Şugayev, Ekotürk kanalına verdiği demeçte, “Herkesin malumu olan pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamaları düşünecek olursak, (ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin) sözleşmenin ne zaman imzalanacağına dair tahminde bulunmanın, açık konuşmam gerekirse, bir yararı olmaz. Yine de ikinci bir S-400 hava savunma füze sistemi satışı hakkındaki diyaloğun hayli ileri bir aşamada olduğunu söyleyebiliriz.” demişti.
Ayrıca Şugayev, Rusya’nın teknoloji iş birliği yapılması, yani Türk şirketlerinin üretim sürecinde yer alması ihtimali üstünde Türkiye ile çalışmaya hazır olduğunu kaydetmişti.
“Bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bu, çok yoğun bir çalışma ve belirli bir zaman da gerektiren bir mesele.” diye devam eden Şugayev, koronavirüs pandemisinin görüşme sürecini eklediğini belirtti. Daha önce, Türkiye ile hükûmetler arası askeri-teknik işbirliği komisyonu toplantısının Mayıs ayında yapılmasının planlandığını, ancak söz konusu toplantının pandemi nedeniyle yılın ikinci yarısına ertelendiğini de söyledi.

İbrahim Kalın S-400 sistemlerinin aktive edilmesinin ertelendiğini açıklamıştı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Washington DC merkezli Atlantic Council’in internet üzerinden düzenlediği “İdlib’in ve Suriye’de yerinden edilmiş kişilerin geleceği” başlıklı panelde konuştu.
Kalın açıklamasında, Erdoğan ve Trump’ın birkaç kez Patriot füzeleri hakkında konuştuğunu belirten Kalın, “S-400’lerin aktive edilmesi koronavirüs sebebiyle gecikme oldu ancak, ilerleyen zamanlarda planlandığı şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DefanceTurk

Koku, Tat ve Nefes Sağlığında Bilimsel Yaklaşım: Prof. Dr. Aytuğ Altundağ - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Koku, Tat ve Nefes Sağlığında Bilimsel Yaklaşım: Prof. Dr. Aytuğ Altundağ

Türkiye’de Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi alanının dikkat çeken isimlerinden biri olan Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, özellikle burun, sinüs, alerji, koku alma bozuklukları, tat bozuklukları, ağız kokusu ve nefes kokusu alanlarındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Yaklaşık 25 yıllık hekimlik deneyimine sahip olan Prof. Dr. Altundağ, klinik uygulamalarını bilimsel araştırmalar ve teknoloji 🔺
Bahar ve Alerji - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Bahar ve Alerji

Bahar aylarında alerji ile başa çıkmak için ipuçları ve tedavi seçenekleri. Baharın keyfini çıkarın, alerjik belirtileri hafifletin.

🔺

Bağımlılıkta Erken Müdahale - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Bağımlılıkta Erken Müdahale

Bağımlılıkta erken müdahale, sağlıklı yaşam için önemli adımlar ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi sağlar. Erken teşhis fırsatlarıyla destek olun.

🔺

Kalp Sağlığı ve Hayat Kalitesi - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Kalp Sağlığı ve Hayat Kalitesi

Kalp sağlığını koruma ve yaşam kalitenizi artırma yolları hakkında bilinçlendirici bilgiler, sağlıklı yaşam önerileri ve kalp dostu alışkanlıklar burada.

🔺