Trenlere Binmesi Yasaklanan Engelliler Ankara Tren Garı Önünde Eylem Yaptı

Ulaştırma Bakanlığı, koronavirüs gerekçesiyle engelli yolcuların trenle şehirlerarası yolculuk yapmasını yasakladı. Yasağa tepki gösteren Türkiye Körler Federasyonu ve Ankara’da bulunan engelli örgüt temsilcileri Ankara Tren Garı önünde eylem yaptı.
Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Süha Sağlam, engellilerin ücretsiz seyahat hakkını askıya alan TCDD’ye uygulamaya son vermesi çağrısında bulundu.
Sağlam, Covid19 gerekçesi ile getirilen yasağın yasaya aykırı olduğunu vurguladı. Görme engellilere getirilen trenlere binme yasağının Marmaray, Başkentray gibi şehir içi trenlerde geçerli olmadığını, uygulamanın kendi içinde çeliştiğine dikkat çeken Sağlam, “Kısıtlamanın ve uygulamanın hiçbir bilimsel ve yasal açıklaması yoktur. Nihayetinde engellilerin seyahat hakkının askıya alınması; her şeyden önce eşitlik ilkesine aykırı, ayrımcı bir uygulamadır” dedi.

“BU HUKUKSUZ UYGULAMADAN HABERDAR MISINIZ?”

Sağlam, yasakla ilgili şu soruları yöneltti:

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza soruyoruz; Bu hukuksuz uygulamadan haberdar mısınız? Bakanlığımızca yayınlanan açıklamada bahsedilen “kısıtlamanın” kapsamı ve gerekçesi nedir?
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürümüze soruyoruz; Bu hukuksuz uygulamanın kaldırılması hakkında bir işlem başlattınız mı?
  • Sağlık Bakanımıza soruyoruz; Bakanlık ve Bilim Kurulu olarak TCDD’ ye; yolcu taşımacılığında, Pandemiye yönelik önlemler kapsamında “engellilerin ücretsiz ulaşım hakkını askıya alın” tavsiyesinde bulundunuz mu?
  • Adalet Bakanımıza soruyoruz; 4736 sayılı Kanunda, herhangi, bir değişiklik yapılmadan engellilerin ücretsiz ulaşım hakkının TCDD tarafından askıya alınmasını, hukuka aykırı buluyor musunuz?”

“ÜCRETİNİ ÖDERSENİZ BİLET ALABİLİRSİNİZ”

Süha Sağlam, yanında bulunan arkadaşlarıyla birlikte basın açıklamasından sonra gişeye giderek bilet almak istedi. Bilet almak için yöneldiği gişeden kendisine ve arkadaşlarına ‘ücretsiz seyahat kartı’ ile bilet alamayacağı ancak biletin ücretini öderse bilet alabileceği söylendi.
Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Genel Başkanı İlimdar Boştaş Cumhurbaşkanına ve Ulaştırma Bakanı’na seslenerek 2020 yılının erişilebilir yıl ilan ettiklerini hatırlattı ve durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.
Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi
Kaya, engellilere bir engelinde iktidar tarafından çıkarıldığını söyleyerek engellilerin önüne engel çıkartılmaması gerektiğini vurguladı. Çakırözer ise ayrımcılık yapıldığının, durumun insaflık ve vicdansızlık olduğunun altını çizdi.

Ankara Alüminyum Doğrama Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar ve Doğru Teklif Seçimi - Ankara Yaşam
GENEL

Ankara Alüminyum Doğrama Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar ve Doğru Teklif Seçimi

Alüminyum doğrama yaptırmayı planlayanların ilk sorularından biri, uygulamanın ne kadar tutacağıdır. Ancak aynı büyüklükte görünen iki pencere veya kapı için farklı teklifler alınması mümkündür. Bunun nedeni, maliyetin yalnızca kullanılan alüminyum miktarına bağlı olmamasıdır. Sistem özellikleri, cam seçimi, açılım biçimi ve montaj koşulları toplam bedeli birlikte belirler. Ankara’da faaliyet gösteren RNT 🔺
Kış Ortasında Kombi Krizlerine Garantili ve Hızlı Müdahale - Ankara Yaşam
GENEL

Kış Ortasında Kombi Krizlerine Garantili ve Hızlı Müdahale

Kışın en sert günlerinde peteklerin buz gibi olması veya duşta sıcak suyun aniden kesilmesi, evdeki yaşamı anında felç eden ciddi bir krizdir. Kombi sistemleri; doğalgaz, su basıncı ve yüksek voltajın bir arada çalıştığı son derece tehlikeli ve kapalı kutu cihazlardır. Bu yüzden internetten izlenen videolarla veya “ben hallederim” diyen mahalle 🔺
Ankara Filo Kiralama - Ankara Yaşam
Tanıtım Yazısı

Ankara Filo Kiralama

Ankara’da şirket araçlarını kiralama yoluyla temin etmek isteyen işletmeler için ilk adım, araç sayısından önce kullanım ihtiyacını belirlemektir. Günlük güzergâhlar, çalışanların görevleri, taşınacak yük ve tahmini kilometre, araç seçimini doğrudan etkiler. Sahada müşteri ziyareti yapan bir ekiple malzeme taşıyan teknik personelin aynı araç tipine ihtiyaç duymaması, teklifin işletmenin çalışma düzenine 🔺