ASELSAN’dan 39 Milyon Dolarlık Elektro-Optik ve Haberleşme Sistemleri İhracatı

aselsandan 39 milyon dolarlik elektro optik ve haberlesme sistemleri ihracati - Ankara Yaşam
aselsandan 39 milyon dolarlik elektro optik ve haberlesme sistemleri ihracati - Ankara Yaşam

ASELSAN, Elektro-Optik ve Haberleşme Sistemleri ihracatı için uluslararası bir müşteri ile sözleşme imzaladı
ASELSAN tarafından 19 Kasım 2020 günü Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’na yapılan bildirimde yaklaşık değeri 39 milyon dolar olan üç sözleşme imzalandığı açıklandı. Bahse konu üç sözleşme uluslararası bir müşteri ile ASELSAN arasında imzalanmış olup teslimatların 2021-2022 arasında yapılması planlanmaktadır. Müşterinin kim olduğu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
ASELSAN tarafından KAP’a yapılan bildirimde ise; “ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında Elektro-Optik ve Haberleşme Sistemleri ihracatı ile ilgili olarak, toplam bedeli 38.822.074,- ABD Doları tutarında üç adet satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşmeler kapsamında teslimatlar 2021-2022 yıllarında gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Aselsan’dan 118 milyon avroluk ihracat

ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında Kasım 2020’de bir savunma sistemi çözümünün ihracatı ile ilgili olarak, toplam bedeli 118 milyon avro (140 milyon dolar) tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalandı.
Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2020-2022 yıllarında gerçekleştirilecek. Aselsan ihracat faaliyetini “Gökyüzüne Bir İz Bıraktık!” sözlerini paylaşarak duyurdu. F-16 Fighting Falcon savaş uçağının görüldüğü paylaşımda başka bir detaya yer verilmedi.
Aselsan, savaş uçakları için, ASELPOD Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi başta olmak üzere IFF (dost-düşman tanıma) sistemleri ve çeşitli elektronik sistemlerin üretimini gerçekleştiriyor. Ayrıca savaş uçakları için Lazer Güdüm Kiti ve Hassas Güdüm Kiti üretimleri de bulunuyor.
Aselsan daha önce Pakistan’a ASELPOD ihraç etmeyi başarmıştı.

Kaynak: DefenceTurk

Sevdiklerinizi Mutlu Etmenin En Zarif Yolu: Ankara'da Çiçek Gönderimi - Ankara Yaşam
GENEL

Sevdiklerinizi Mutlu Etmenin En Zarif Yolu: Ankara’da Çiçek Gönderimi

Çiçekler, yüzyıllardır özel günleri kutlamanın, sevdiklerimize değer verdiğimizi hissettirmenin ve kelimelerin yetersiz kaldığı anlarda duygularımızı ifade etmenin en estetik yolu olmaya devam ediyor. Doğum günlerinden yıl dönümlerine, yeni iş tebriklerinden içten bir özür dilemeye kadar pek çok farklı an, taze ve şık bir buketle unutulmaz bir hatıraya dönüşür. Hayatın koşturmacası 🔺
Ankara'da Ofisler Değişiyor: Daha Küçük Alan, Daha Nitelikli Mobilya - Ankara Yaşam
GENEL

Ankara’da Ofisler Değişiyor: Daha Küçük Alan, Daha Nitelikli Mobilya

Hibrit çalışmanın kalıcı hale gelmesiyle Ankara’da ofis kuran ve yenileyen şirketlerin önceliği değişti. Metrekare küçülürken ergonomi, depolama ve toplantı alanlarına ayrılan pay büyüyor. Başkentte ofis mobilyası üreten Kavela’nın Çankaya’daki showroom’unda gözlemlenen bu değişim, yeni ofis kuracaklar için de yol gösterici. Birkaç yıl öncesine kadar ofis planlamasının ilk sorusu “kaç masa 🔺