Ticaret Bakanlığı Maske Satışında Tavan Fiyatı Açıkladı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından salgınla mücadelede normalleşme takviminin açıklandığı, 4 Mayıs 2020 tarihli Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlar çerçevesinde cerrahi maskelerin perakende satış noktalarında satışı mümkün hale gelmiştir.
Bu çerçevede marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir. Hedefimiz en yaygın ağ ile vatandaşlarımızın en hızlı ve kolay bir şekilde cerrahi maskeleri temin etmesini sağlamaktır.
Cerrahi maskeler, adedi KDV dâhil en fazla 1 (bir) Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar “fahiş fiyat” olarak değerlendirilecektir.
Bu kapsamda, 8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul’da, akabinde büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir.Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50’li paketler halinde satışa sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10’lu standart paketler halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir.

Eksik Dişler Sadece Estetik Bir Sorun mu? İmplant Tedavisinde 'Kemik Bütünlüğü' ve Dijital Çağ - Ankara Yaşam
GENEL

Eksik Dişler Sadece Estetik Bir Sorun mu? İmplant Tedavisinde ‘Kemik Bütünlüğü’ ve Dijital Çağ

Diş kayıpları, modern şehir yaşamında her yaştan bireyin karşılaştığı, ancak genellikle “boşluk kapandığında sorun çözülür” yaklaşımıyla basite indirgenen bir sağlık problemidir. Oysa diş hekimliği literatürü, diş kaybının sadece gülüşü değil, çene eklemi sağlığını, yüz hatlarını ve en önemlisi çene kemiğinin biyolojik ömrünü doğrudan etkilediğini ortaya koyuyor. Ankara’da diş sağlığı konusunda 🔺