Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türk Standardları Enstitüsü’nün başlattığı belgelendirme faaliyetleri ile ilgili son rakamları paylaşıp, “627 kuruluşumuzu güvenli üretim, 86 kuruluşumuzu güvenli hizmet, 29 okulumuzu da okulum temiz belgesi ile belgelendirdik.” dedi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ali Coşkun Konferans Salonu’nda “TSE COVID-19 Güvenli Üretim, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm ve Okulum Temiz” Belgesi Takdim Töreni düzenlendi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un da aralarında olduğu çok sayıda oda borsa ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Törende konuşan Büyükdede, koronavirüs henüz Türkiye’ye sıçramamışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin gereken tedbirleri aldığını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak üretimde devamlılığı sağlayacak uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Büyükdede şunları kaydetti:
SEKTÖRLERE YAYDIK
Türk Standardları Enstitümüz çalışanları, ziyaretçileri, tedarikçileri, bakım personelini korumak için hijyen uygulamaları ile kontrol tavsiyelerini içeren Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nu hazırladı. Sanayi işletmelerimizle başladığımız kılavuz ve belgelendirme çalışmalarımızı hizmet sektörümüz, okullarımız ve turizm sektörüne de yaydık.
GÜVENİLİR ÜRETİMİ BELGELENDİRDİK
Kılavuzlarımız, kuruluşlara salgınla mücadele ederken sadece yol göstermekle kalmadı. Aynı zamanda salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, kuruluşların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağladı. Kuruluşları buna göre denetledik, kılavuzda yer verdiğimiz standartları sağlayıp sağlamadığına baktık. Sektörlerden ve vatandaşlarımızdan ilgi gören belgelendirme programları çerçevesinde 627 kuruluşumuzu güvenli üretim, 86 kuruluşumuzu güvenli hizmet, 29 okulumuzu da okulum temiz belgesi ile belgelendirdik.
“KAYNAKLARIMIZI SEFERBER ETTİK”
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, insanlığı tehdit eden salgın döneminde ekonominin çarklarının dönmesinin hem birey hem de yöneticisi olduğu TSE açısından son derece önem arz ettiğini söyledi. Enstitü olarak “Ne yapabiliriz?” sorusuna cevap aradıklarını anlatan Şahin, “Enstitümüz, bu süreçte tüm kaynak ve imkanlarını Kovid-19 ile mücadelede seferber etti. Öncelikle ilgili standartların tamamını sanayicimizin erişimine açtık. Cerrahi maskelerin yerine kullanılan yıkanabilir bez maskelerin standartları ile ilgili bir çalışma yaptık. TSE K 599 Standardını belirleyerek ilgili taraflara sunduk” dedi.
“TEMEL YAKLAŞIMIMIZ İLGİLİ TARAFLARIN SAĞLIĞINI KORUMAK”
Şahin, sanayicilere destek olmak, tüketiciler üzerinde güven duygusu oluşturmak, güvenin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerine değinerek şunları kaydetti:
“TSE’miz, milli bir kurum olmanın sorumluluğunu esas alarak Kovid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu ile güvenli üretim belgelendirme programını hazırladı. Bu belgelendirme programının bazı temel yaklaşımları bulunuyor. Öncelik, başta çalışanlar olmak üzere tedarikçiler, müşteriler, tüketiciler gibi ilgili tüm tarafların sağlığını koruma altına almaktır. Ayrıca kontrollerin kesintisiz olarak sürdürülmesini sağlamaktır.”
Törende, 27 kurum ve kuruluşa güvenli üretim, güvenli hizmet, okulum temiz ve güvenli turizm belgesi verildi.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.