Ücretsiz İzne Ayrılan İşçilere Maaş Desteği Başvuruları Başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nakdi Ücret Desteği başvuru sisteminin bugün açıldığını duyurdu. Bakan Selçuk, “İşverenlerimiz, ücretsiz izne ayrılan işçilerimize ilişkin bildirimlerini, SGK’nın https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’nı seçerek bugünden itibaren yapabilirler.” dedi.

“Ücretsiz İznin Verildiği Ayı Takip Eden Ayın 3’üne Kadar Başvuru Yapılabilecek”

Bildirimlerin ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3’üne kadar yapılacağını bildiren Bakan Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığına dikkat çekti.

“15/03/2020 Tarihinden Sonra İşsizlik Ödeneğine Hak Kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği Verilecek”

Diğer yandan, 15/03/2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği verileceğini bildiren Bakan Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmadığını ifade etti. Ancak 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden veya e-Devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirtti.

“Nakdi Ücret Desteği İlgili Dönemi Takip Eden Ayın 8’inden İtibaren Ödenecek”

Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8’inden itibaren ödenecek.
Bakan Selçuk, Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağı konusuna, “Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart’tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize yönelik bir uygulamamız.” sözleriyle açıklık getirdi.
Bakan Selçuk, “Koronavirüsle mücadele sürecinde, işçilerimize ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre boyunca aylık 1.177 TL gelir desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Nakdi Ücret Desteğinden yararlanan çalışanların ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerinin Genel Sağlık Sigortalı sayılacağını anımsatan Bakan Selçuk, sigorta primlerinin İşsizlik Fonu’ndan karşılanacağını yineledi.

Koku, Tat ve Nefes Sağlığında Bilimsel Yaklaşım: Prof. Dr. Aytuğ Altundağ - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Koku, Tat ve Nefes Sağlığında Bilimsel Yaklaşım: Prof. Dr. Aytuğ Altundağ

Türkiye’de Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi alanının dikkat çeken isimlerinden biri olan Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, özellikle burun, sinüs, alerji, koku alma bozuklukları, tat bozuklukları, ağız kokusu ve nefes kokusu alanlarındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Yaklaşık 25 yıllık hekimlik deneyimine sahip olan Prof. Dr. Altundağ, klinik uygulamalarını bilimsel araştırmalar ve teknoloji 🔺
Bahar ve Alerji - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Bahar ve Alerji

Bahar aylarında alerji ile başa çıkmak için ipuçları ve tedavi seçenekleri. Baharın keyfini çıkarın, alerjik belirtileri hafifletin.

🔺

Bağımlılıkta Erken Müdahale - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Bağımlılıkta Erken Müdahale

Bağımlılıkta erken müdahale, sağlıklı yaşam için önemli adımlar ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi sağlar. Erken teşhis fırsatlarıyla destek olun.

🔺

Kalp Sağlığı ve Hayat Kalitesi - Ankara Yaşam
SAĞLIK

Kalp Sağlığı ve Hayat Kalitesi

Kalp sağlığını koruma ve yaşam kalitenizi artırma yolları hakkında bilinçlendirici bilgiler, sağlıklı yaşam önerileri ve kalp dostu alışkanlıklar burada.

🔺