Çubuk ve Akyurt ÖTA’larında Ankarakart Dönemi Başlıyor

Ankara’nın çevre ilçelerine ulaşım hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) Ankarakart sistemine dahil ediliyor. 487-3 Çubuk-Ankara ve 488-3 Akyurt-Ankara arasında sefer yapan ÖTA’lar güzergahları değiştirilerek, sisteme dahil edilecek.
Ankara’da özel halk otobüslerinin (ÖHO) geçtiğimiz yıl validatör sistemine dahil edilerek Ankarakart kullanımına başlamasının ardından çevre ilçelere taşıma hizmeti veren özel toplu taşıma araçları (ÖTA) da sisteme dahil edilmeye başlandı.

İLK UYGULAMA ÇUBUK VE AKYURT’TA

9 Eylül’de toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunda, 487-3 Çubuk-Ankara ve 488-3 Akyurt-Ankara ÖTA’larında kullanılması kararlaştırıldı. Karara göre; söz konusu araçların güzergahları 487 Çubuk-Ulus-Sıhhiye ve 488 Akyurt-Ulus-Sıhhiye EGO otobüs güzergahlarıyla birleştirilerek, araçlar Ankarakart sistemine dahil edilecek.

DİĞER İLÇELER DE AŞAMALI OLARAK DAHİL EDİLECEK

EGO Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu araçlara validatör ve gerekli teçhizatın kısa sürede takılacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“İlerleyen süreçte de Ankara ili mücavir alanı genelindeki çevre ilçe ÖTA’larının aşamalı olarak Ankarakart sistemine dâhil edilerek tek bir sistem üzerinden ücret toplanması planlanmaktadır. Böylece vatandaşlarımız tek bir kart ile EGO Genel Müdürlüğünün gerek uhdesinde, gerekse denetiminde bulunan tüm toplu taşıma araçlarından istifade edebileceklerdir.”

BOŞANMA DAVALARINDA 2026'DA BU KONULAR ÖNE ÇIKIYOR - Ankara Yaşam
GENEL

BOŞANMA DAVALARINDA 2026’DA BU KONULAR ÖNE ÇIKIYOR

Boşanma davalarında nafaka, velayet, dijital deliller ve mal rejimine ilişkin uyuşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Özellikle dijital yazışmaların delil niteliği ve çocuğun üstün yararının belirlenmesinde dikkate alınan ölçütler, aile hukukunda merak edilen konular arasında bulunuyor. Boşanma davaları yalnızca evlilik birliğinin sona erdirilmesiyle sınırlı kalmıyor. Nafaka, velayet, maddi ve manevi tazminat, mal 🔺