Evde Çalışmak Boyun Ve Sırtta Ağrı Olabilir

COVID-19 salgınından dört ay sonra…

Faydaları çoktur: Artık saat artı işe gidiş gelişler yok. Çocuklarınız ve evcil hayvanlarınızla ekstra kucaklaşma zamanı. Ve bir iş arkadaşınızın öğle yemeğinizi “yanlışlıkla” yeme şansı daha az.

Ancak daha fazla şirket uzaktan çalışmayı genişletip benimsedikçe, büyük bir dezavantaj ortaya çıktı: Evden çalışanlar arasında yeni veya kötüleşen sırt, boyun, bacak ve omuz ağrısı.

Birçok yeni insan, COVID-19 krizinin ilk günlerinde uzaktan çalışma durumuna hızla adapte oldu. Dolayısıyla, birçok ev ofisi, kullanışlı olan her şeyle doğaçlama yapıldı:

• Ayakta duran masa yerine bir kitap yığını
• Boş bir kahve kabı monitörünüzü destekler
• Çocuğunuzun odasındaki bu eğlenceli, zebra desenli sandalye havalı görünebilir, ancak muhtemelen bel desteğine benzeyen herhangi bir şeyden yoksundur.

Tüm bu geçici çözümler, zayıf ergonomiye yol açar – bir iş istasyonunu vücudunuzun benzersiz ihtiyaçlarına uydurur. Ayağınıza tam oturmayan ayakkabıların ayaklarınızı nasıl cezalandırdığına benzer şekilde, mutfak adasında inşa ettiğiniz çalışma alanı boyun ve sırt ağrısına neden olabilir. Ayrıca “karantina 15” ten eklem ağrınız varsa, buzdolabına çok yakın.

1. Oturmaya karşı durun

Sorunlu bölge: Boyun, omuzlar, bel ve kalçalar.

Ortalama bir yetişkin günde dokuz saat oturur. Bu kadar fazla oturmak, tip 2 diyabet riskinin neredeyse iki katı ve kalp hastalığı riskinin% 10 ila% 20 artmasıyla ilişkilidir.

Araştırmalar, işte ayakta durma nöbetleri eklemenin sağlığınız için harika olduğunu göstermiştir. Birkaç ekstra kalori yakarsınız ve potansiyel olarak% 50 daha az bel ağrısı yaşarsınız. Ancak eğilme, eğilme veya çok yüksek veya çok alçak bir iş istasyonu kullanma gibi zayıf oturma-ayakta ergonomi kas ve eklem ağrısına yol açabilir.

Sağlam çözümler: Kitap ve kahve kutusu kurulumunuzu ayakta duran bir masa ile değiştirmeyi düşünün. 200 TL’den daha ucuza bir masa veya tezgah üzerine oturan sağlam, ayarlanabilir, hafif bir masa alabilirsiniz. Bilgisayar farenizi yazmak veya hareket ettirmek için kollarınızı dinlendirirken dirsekleriniz ve bilekleriniz 90 derecelik açıya gelene kadar masayı yukarı ve aşağı hareket ettirin.

Monitörlerinizi, yukarı, aşağı veya daha fazla bir tarafa bakmanıza gerek kalmayacak şekilde düzenleyin. Dizüstü bilgisayarınızı daha yükseğe yerleştirmek için birkaç kitap kullanmanız gerekebilir.

Rahat ve destekleyici ayakkabılar giyin. Uygun ayakkabılar kavislerinizi, dizlerinizi ve kalçalarınızı destekler, bu da duruşunuzu iyileştirebilir ve omurga boyunca ağrıyı önleyebilir veya hafifletebilir.

2. Size uyan bir sandalye bulun

Sorunlu alanlar: Kalça, boyun ve bel

Birçok hasta, yatak odalarının veya kanepede oturma düzenlerinin ağrılarına katkıda bulunduğunu söylediğimde şaşırıyor. Kabarık mobilyalar rahattır. Ancak, dizüstü bilgisayarınızın üzerinde eğilerek veya yazı yazarken uzanmak vücut için zor. Özellikle 15 dakikalık Yakınlaştırma toplantınız bir saate dönüştüğünde.

Ve zebra desenli sandalyeden bahsedebilir miyiz? Video konferanslarda harika görünüyor, ancak sizin için ergonomik açıdan en sağlam koltuk değil. (Ve çocuğunuz muhtemelen onu herhangi bir şekilde geri istiyor!).

Sağlam çözümler: Sırtınızın alt kısmına ve kalçalarınıza hem destek hem de rahatlık sağlayan bir sandalye seçin. Çok ileriye doğru oturursanız, sırtınızı kamburlaştırırsınız. Geriye çok uzak ve kamburlaşıyorsun. Omurganız için de iyi değil.

Düzgün oturduğunuzda, gluteal kaslarınızın altındaki sivri kemikler olan “oturma kemiklerinizin” üzerinde dengede olmalısınız. Çekirdeğiniz sıkı olmalı – göbek deliğinizi omurganıza doğru çektiğinizi hayal edin – ve sırtınızın alt kısmı, kalçalarınız ve uyluklarınızın arkası bir “L” oluşturmalıdır.

Ayak taburesi kullanmayı düşünün. Sırtınızın alt kısmına baskı yapmak için dizleriniz kalça seviyesinde veya biraz yukarıda olmalıdır. Bel ağrısına da katkıda bulunabilecek dizlerinizi veya ayak bileklerinizi çaprazlamaktan kaçının.

3. Işığı ve prizleri görün

Sorunlu alanlar: Boyun ve omuzlar – artı baş ağrıları, takılma tehlikeleri.

Çalışma alanınızdaki aydınlatma zayıfsa, boynunuzu bükecek ve gözlerinizi zorlayacaksınız. Ve dizüstü bilgisayarınızın pili önemli bir video görüşmesinde bir çubuğa düştüğünde, uzaktaki bir prize takmak için dağılmanız gerektiğinde kaşlarınızı kaldırırsınız.

Sağlam çözümler: Yeriniz varsa yakına bir masa üstü veya zemin lambası yerleştirin ve açık tutun. Alan sınırlıysa, monitörünüze, dizüstü bilgisayarınıza veya yakındaki başka bir yüzeye yapıştırabileceğiniz klipsli bir ışığı düşünün. Bir prize kolay erişim ile düzgün oturabileceğiniz veya ayakta durabileceğiniz bir yer bulmaya çalışın. Gerekirse tek, güvenli ve sağlam bir uzatma kablosu kullanın.

Tıpkı işte olduğu gibi, kabloları ağır bir paspasın altına sıkıştırmayı veya elektrik bandıyla yere sabitlemeyi düşünebilirsiniz – düşme riskini azaltacak ve Zoom aramaları sırasında yüzünüzü kurtaracaksınız.

Evden çalışmak ağrısını önlemek ve hafifletmek için harekete geçin

İnsanlar doğal olarak rutin arzularlar ve COVID-19 neredeyse her seviyede rutinlerimizi alt üst etti. Pandemi sırasında uzun süre kapalı olan spor salonları ile birçok insan daha hareketsiz bir yaşam tarzı benimsemiştir.

Daha az hareket etmek kilo alımına ve kas kaybına neden olabilir. Aynı zamanda mevcut kas ve eklem ağrısına da neden olur veya kötüleştirir. Çoğu hasta için, mevcut bel ağrısı için birinci basamak tedavi egzersiz olmalıdır. Hala esnek hissediyorsanız, basit egzersizler ve esnemeler boyun, sırt ve eklem ağrısını önlemeye yardımcı olabilir.

Yürümeye başla. Telefonunuzda veya saatinizde, çalışırken her saat kalkmak, hareket etmek ve uzanmak için bir hatırlatıcı olarak alarm ayarlayın. Bloğun etrafında hızlı bir yürüyüş ve birkaç uzatma kanın akmasını sağlar, bedeni gevşetir ve zihni tazeler.
Kötü duruşu iyileştirmek için uyluğun arkasına kadar uzanan bu tendonları gevşetin.

Tanıtım Yazısı

Evden Eve Nakliyat

Öncelikle evden eve nakliyat nedir? sorusunu yanıtlayalım. Evden eve nakliyat, taşınacak eşyaların bulunduğu konumdan alınarak istenilen konuma taşınma işlemidir. Kulağa çok basit bir işlem gibi […]

SAĞLIK

İnfluenza vakaları 3 kat arttı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne salgın haline gelen influenza (grip) vakasıyla başvuranların sayısı iki-üç kat arttı. Uzman Doktor Sedat Aydın ise bu virüsle mücadelenin panzehirini açıklayarak vatandaşlara önemli tavsiyeler verdi. […]

Etkinlikler

Bursa Gemlik’te Mahzuni Şerif türkülerle anıldı

Bursa Gemlik Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun Türk Halk Müziği korosu, Aşık Mahzuni Şerif’i eserleriyle andı. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda salon tamamen dolarken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren de koroyla birlikte “Mülki Devran” şarkısını seslendirdi. Türkülerin önemine değinen Deviren, “Türkülerimiz aslında bizim yazılı ve sözlü tarihimiz.” dedi. […]

SAĞLIK

“Ayakkabı seçiminde estetikten önce sağlık ön planda tutulmalıdır”

​​​​​​​Günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan ayakkabı seçimi, sadece konfor açısından değil, sağlık açısından da büyük önem taşıyor. Yanlış ayakkabı seçiminin uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Op. Dr. Özgür Oktay Nar, “Ayağınıza uygun olmayan ayakkabılar, sadece ayak ağrısı değil, duruş bozuklukları, bel ve diz problemleri gibi daha büyük sorunlara da neden olabilir” dedi. […]

Etkinlikler

Manisa’da şarkılar sevgiyle söylenecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Aylin Eralp Demirbek yönetiminde, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde unutulmaz bir konserle sanatseverlerle buluştu. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleşen konserde, sevginin notalarla ifade bulduğu aşk şarkıları dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. […]

SAĞLIK

Çocuklarda kısa boyun tek nedeni ‘gen’ değil!

Türkiye’den her 100 kişiden 5-10’unda boy kısalığı tespit ediliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, boy kısalığında altta yatan etken ne olursa olsun, çocuğun tedaviden yarar görebilmesi için hekime erken dönemde başvurulması gerektiğine dikkat çekti. […]

MANŞET

Pakistan ile Ticaret Hedefi 5 Milyar Dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şerif, Başbakanlık binasında baş başa görüşmelerinin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı’nı müteakiben 24 farklı alanda iş birliği protokolü imzaladı. […]

Etkinlikler

“Nasıl Bir İzmir” serisinde son panel: İzmir’de birlikte yaşamak

İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından İzmir Vizyon 2074 Çerçeve Belgesi’nin oluşturulması için planlanan “Nasıl Bir İzmir” panel serisi “İzmir’de Birlikte Yaşamak” başlıklı panel ile sona eriyor. 15 Şubat’ta İzQ İnovasyon Merkezi’nde yapılacak panelde İzmir’de yaşam kalitesinin nasıl yükseltilebileceğine, nasıl daha adil ve kapsayıcı bir kent yaratılabileceğine odaklanılacak.  […]

Etkinlikler

Manisa’da unutulmaz konser

Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği (THM) Korosu, Şef Hasan Başkaya yönetiminde Salihli’de konser verdi. “Umut Veren Türküler” adlı konser, Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. […]

TEKNOLOJİ

‘Gökdoğan’dan tam isabet!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi ‘Gökdoğan’ın, gerçekleştirilen atış testinde hedef uçağı tam isabetle vurduğunu duyurdu. […]