TCDD 2020/1 KİK Toplantısı Gerçekleştirildi

TCDD 2020/1 KİK Toplantısı Covid-19 Pandemisi sebebiyle gecikmeli olarak yapıldı.

TCDD Genel Müdürlüğünde yapılan Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısına Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar ve İlgili Daire Başkanları, Genel Yetkili Sendika Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Uslu ve Mehmet Yıldırım katıldı. Toplantıda Genel Yetkili Sendika Ulaştırma Memur-Sen’in Memur çalışanlar için talepleri görüşüldü.

 

TCDD 2020/1 KİK TOPLANTISI TALEPLERİ

1- Servis Müdür Yardımcısı, Koruma Güvenlik Müdür (Taşra), Koruma Güvenlik Müdür Yardımcısı, Büro Şefi vb. unvanını kapsayan görevde yükselme sınavı ve Mühendis, Öğretmen, Avukat ve Tekniker unvanını kapsayan unvan değişikliği sınavının yapılması.

2- Kurum personelinin çocuklarının yararlanması için kreş açılması.

3- Tüm teşkilat genelinde personel nakil talepleri dikkate alınarak geniş kapsamlı elektronik nakil açılması ve personel alımı yapılarak faal personel açığının kapatılması

4- Lojman tahsislerinde lojman hakkı kaldırılan taşra teşkilatındaki unvanlara lojman hakkının yeniden verilmesi.

5- İstanbul Küçükçekmece göl kenarında boş bulunan hizmet binalarının sosyal tesise dönüştürülerek personel kullanımına sunulması.

6- Yardımcı hizmetler sınıfında hizmetli olarak görev yapan personelin öğrenim durumlarına göre dağıtıcı kadrosuna atanması.

7- Personel eksikliği olan işyerlerine gerekli personel alınarak vekaletlerin kaldırılması ve vekalet kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi.

8- Mühendislik kadrosunda görev yapan personelin uzmanlıklarına uygun olarak görev tanımlarının yapılması.

9- TCDD’de görev yapan Nezaret Makinistleriyle, TCDD Taşımacılık AŞ’de görev yapan Tren Teşkil Görevlilerinin karşılıklı yer değiştirmesi.

10- Tüm personele tamamlayıcı sağlık sigortası yapılması.

11- Engelli personelin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla TCDD Arsuz Eğitim ve Dinlenme Kampında kampın açılış ve kapanış dönemlerinde seminer yapılması.

12- Kayseri Gar mevkiinde bulunan lojmanların ısıtma sisteminin doğalgaza dönüştürülmesi.

13- Bölgelerde hizmet alımı yoluyla güvenlik personeli istihdam edilerek güvenlik açığının giderilmesi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*