Genel Müdür Yazıcı'nın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Kıymetli Yolcularımız,
Kovid-19 pandemisi yaşamlarımızı etkilemeye devam ederken, Ramazan Bayramını evlerimizde kutlayacağız, sevdiklerimizin ziyaretine hem kendi sağlığımız hem de onların sağlığını korumak adına gidemeyeceğiz.
Sağlık olsun…
Pandeminin kontrol altına alınması için bugüne kadar alınan önlemlerin boşa gitmediğini görmek, hepimize mutluluk veriyor. Salgının bulaş hızının düştüğü ve şimdilik kontrol altına alındığı belirtiliyor.
Bu hepimizin içine su serpse de rehavete kapılmamak gerekiyor. Aşısı ya da ilacı henüz bulunmayan virüsten korunmanın en etkili yolu temastan kaçınıp maske takmak, sosyal mesafeye ve el hijyenine dikkat etmektir.
TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak Kovid-19 riskine karşı önlemlerimizi almaya devam ediyoruz.
Bu önlemler kapsamında, Marmaray ve Başkentray dışında yurt içi ve yurt dışı yolcu tren seferlerimize ara verdik.
Halen işletilen kent içi trenlerimizi her sefer öncesinde dezenfekte ediyor, doluluk oranını kontrol ediyor, maske ve el hijyeni konusunda gerekli önlemleri alıyoruz.
Salgında en güvenli taşımacılık yolu olarak demiryolu yük taşımacılığımız artarak devam ediyor.
Diğer taraftan, Marmaray’dan yurt dışı yük tren geçişinin yanı sıra yurt içi yük tren geçişi ile tarihi bir başlangıç yaşandı. Asya ile Avrupa kıtaları arasında kesintisiz demiryolu yük taşımacılığı başladı.
Normalleşme programı kapsamında ise Kovid-19 riskine karşı alınan önlemler kapsamında, bir taraftan çalışma ortam ve koşullarımızı yeniden düzenlerken yüksek hızlı trenleri 28 Mayıs’tan itibaren işletmeye başlıyoruz. Ana hat ve bölgesel trenleri ise kademeli olarak ilerleyen tarihlerde işletmeyi planlıyoruz.
Bilet satışlarında sosyal mesafeye uygun yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılırken, yolcuların maskeli olarak seyahatleri zorunlu tutulacaktır. Ayrıca yolcularımızdan Sağlık Bakanlığının Kovid-19 riskine karşı 14 kurala uymasını bekliyoruz.
TCDD Taşımacılık ailesi adına Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*