Demiryolları 164. Yılında

“Uzun ince bir yol” misali yürekli insanların başlattığı demirin yolculuğu bu gün 164 yaşında. Neler değişmedi ki, yollar, şehirler, lokomotifler, vagonlar, garlar istasyonlar… Değişmeyen kalbimizdeki heyecan, karakterimizdeki azim, duruşumuzdaki demiryolculuktur.
İsimsiz kahramanların verdiği büyük mücadelenin adıdır TCDD. Ulaşılan her şehir, her kasaba, köy bizimdir şiarının eseridir. Gittiği yere kültür, zenginlik, esenlik taşır demiryolları. 1071 de fethedilmiş Anadoluyu bir kez daha fethetmektir bir başka değişle.
Behiç ERKİN genç Cumhuriyetin efsane demiryolcusudur. Ne kadar şey borçluyuz ilk genel müdürümüze. Edirne’den Kars’a 164 yıldır emek veren meslektaşlarımıza ne kadar çok borçluyuz.
Dünyanın demiryolu markası Türkiye hedefimiz bizleri birbirimize daha çok kenetlerken büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Hızlı trenlerden modern gar ve istasyonlara, lojistik merkezlerden denizin altından bizi Avrupa’ya taşıyan Marmaray’a kadar pek çok işi omuz omuza başardık. Elbette demiryollarına verdiği çok büyük önemden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükran borçluyuz.
164 Yıllık bu kutlu yolculukta aramızdan ayrılanları rahmetle anıyor, emekli ve görev başındaki bütün demiryolcuları bu büyük başarının isimsiz kahramanları olarak tebrik ediyorum.
Sevgi ve muhabbetlerimle.
164. yılımız kutlu olsun…

Ali İhsan UYGUN
TCDD İşletmesi Genel Müdürü

Eksik Dişler Sadece Estetik Bir Sorun mu? İmplant Tedavisinde 'Kemik Bütünlüğü' ve Dijital Çağ - Ankara Yaşam
GENEL

Eksik Dişler Sadece Estetik Bir Sorun mu? İmplant Tedavisinde ‘Kemik Bütünlüğü’ ve Dijital Çağ

Diş kayıpları, modern şehir yaşamında her yaştan bireyin karşılaştığı, ancak genellikle “boşluk kapandığında sorun çözülür” yaklaşımıyla basite indirgenen bir sağlık problemidir. Oysa diş hekimliği literatürü, diş kaybının sadece gülüşü değil, çene eklemi sağlığını, yüz hatlarını ve en önemlisi çene kemiğinin biyolojik ömrünü doğrudan etkilediğini ortaya koyuyor. Ankara’da diş sağlığı konusunda 🔺