TUSAŞ’ın Atık Yönetimi Projesi Altın Ödül Kazandı

tusasin atik yonetimi projesi altin odul kazandi
tusasin atik yonetimi projesi altin odul kazandi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), atık yönetimi konusunda dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Green World Awards’ta ödüle layık görüldü. Atıkların dönüştürülmesine yönelik farkındalığı artırmak için proje geliştirmeye devam eden TUSAŞ, “Atık Yönetimi ve Yeşil Bayrak Ligi” projesi ile 500 projenin yarıştığı Green World Awards’ta Atık Yönetimi kategorisinde Altın Ödül kazandı.
Çevre farkındalığını artırmak ve sıfır atık projesini desteklemek amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlatılan çevresel hedeflere ulaşan en başarılı bölümlerin belirlendiği “Yeşil Bayrak Ligi” yarışma projesi ile yılın her çeyreğinde yapılan puanlama sonrasında TUSAŞ’ın yeşil bayrak kazanan birimi tespit edilecek. Bir yıl boyunca kıyasıya bir mücadelenin yaşanacağı lig kapsamında her çeyreğin birincisi tarafından taşınacak olan yeşil bayrak, açıklanan puan durumuna göre el değiştirmeye devam ederek yılsonunda yılın şampiyonuna teslim edilecek. Her yıl dünya genelinde birçok ülkeden projelerin yarıştığı organizasyonda jüri tarafından çevresel yönleriyle değerlendirilen ve en iyi çevresel uygulama örneklerinin ödüle hak kazandığı yarışmanın bu yılki ödülleri 23 Kasım 2020 tarihinde açıklandı ve TUSAŞ Atık Yönetimi kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Atıklarının yüzde 99’unu geri dönüşüm ve geri kazanım yöntemiyle değerlendiren TUSAŞ, kazandığı ödül ile aynı zamanda uluslararası alanda “Yeşil Dünya Elçisi” unvanının da sahibi oldu.
Ankara’da bulunan tesislerinde atıkların yerinde ayrıştırılmasından elimine edilmesine kadar birçok aşamada çevresel atık yönetiminde örnek çalışmalar yürüten TUSAŞ, geçtiğimiz aylarda savunma sanayi şirketleri arasında ilk kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanmıştı.
 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*