Demir Yollarındaki Türk Teknolojilerine Avrupa'dan Ödül

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) üyeleri ASELSAN ve ENEKOM’dan büyük başarı. İki şirket, Avrupa Raylı Sistemler Kümelenmeleri Birliği’nin (ERCI) İnovasyon Ödülü’nü aldı.
Avrupa Raylı Sistemler Kümelenmeleri Birliği’nin (ERCI), her yıl düzenlediği İnovasyon Ödülleri’nde sonuçlar açıklandı. ARUS’un da üyesi olduğu 17 ülkeden 15 kümelenme ve 2.500’den fazla firmanın yer aldığı ERCI, bu yıl Büyük Ölçekli Firma kategorisinde Midas/R-Demiryolu Fiber Optik Algılayıcılı Akıllı İzleme ve Uyarı Sistemi ile ASELSAN’ı; Jüri Özel Ödülü kategorisinde RailAcoustic Demiryolları Ray Kırıklarını Algılama Sistemi ile ENEKOM’u zirveye taşıdı
ARUS Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş, ödüllerin 23 Eylül 2020’de tarihinde Innotrans Business Days etkinlikleri kapsamında yapılacak törenle takdim edileceğini belirterek, “ASELSAN ve ENEKOM firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

ERCI İnovasyon Ödülü

ERCI İnovasyon ödülleri, ERCI üyesi kümelenmelere üye şirketlerin geliştirdiği ürün ve hizmetlerinin; yenilikçi özellikleri, demiryolu sektörü için ekonomik ve sosyal faydaları, yeni dijital teknolojilerin entegrasyonu, insan sermayesi üzerindeki etkisi, özel veya kamu kuruluşları ile iş birliğiyle inovasyon oluşturulması kriterlerine dayanarak veriliyor.
Ödül alacak şirketler iki aşamalı değerlendirmeyle seçiliyor. İlk olarak ERCI üyesi kümeler tarafından ulusal ve bölgesel düzeyde şirketler belirleniyor. İkinci aşamada ise, belirlenen şirketler, Avrupa genelinde, endüstri, araştırma ve kamu otoritelerini temsil eden bağımsız uzmanlardan bir Avrupa jürisi tarafından seçiliyor.

Kaynak: Ostimgazetesi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*