Kişiden Kişiye Kıyafet ve Aksesuar Kiralama Platformu : Fenumi

Dünyada, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da hızla gelişen Kıyafet Kiralama Sektörü, Türkiye’de de sürdürülebilirlik bilincinin artması ile yadsınamaz şekilde gelişmeye başlamıştır. Tabi ülkemizde ürün fiyatlarının artması da bu sektörün tercih edilmeye başlanmasında önemli bir etkendir.

Biliyoruz ki moda hayatımızda hep olacak. Satın alma ve sahip olma arzusu, mutlu olmanın yollarından biri. Ancak aşırı tüketim giderek dünyamız için büyüyen bir çevre problemi olma yolunda ilerlemektedir.

Tekstil sektörünün bıraktığı karbon ayak izinin, kabul edilebilir sınırların ötesine geçmeye başlaması, artık göz ardı edilemez durumdadır. Bu doğrultuda çevre bilincini ön planda tutan markalar sürdürülebilir moda misyonu ile geri dönüşüm ve organik üretim gibi alanlarda adımlar atmaya başlamıştır.

Alışveriş alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişiklikler karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olarak, gezegenimize verdiğimiz ve vereceğimiz zararların azaltılmasına katkıda bulunacağı aşikardır.


Dolabınız bir ya da iki kez giyilen kıyafetlerle dolup taşarken, her özel günde yeni bir kıyafet arayışına girmek yeterince yorucu değil midir?Sınırsız satın alma döngüsüne kapılmadan, hem kıyafet çeşitliliğinizi arttıracağınız, hem de çevreye duyarlı olduğunuzu hissetmenin mutluluğunu yaşayacağınız bir platform : Fenumi.

Bu platform sayesinde severek giydiğiniz, vedalaşmak istemediğiniz parçaları online olarak kiraya verebilir, satabilir ve bu sayede gelir elde edebilirsiniz.

Özel gün kıyafetleriniz ve aksesuarlarınız listelemeden önce küçük bir onay sürecinden geçer. Kendiniz hakkında vermiş olduğunuz bilgiler, kıyafet ve ürünlere ilişkin fotoğraf ve veriler Fenumi standartlarına uygunluğu incelendikten sonra www.fenumi.com’da ücretsiz bir şekilde listelenmektedir.

Sistem kiraya veren ile kiraya alanı bir araya getirirken iki tarafı da mutlu etmeye çalışacak şekilde kurgulanmıştır.

Kıyafet kiralamanın 5 faydası

  • Paradan tasarruf edebilirsiniz : Bir etkinlik için sadece bir ya da iki kez giyeceğiniz pahalı kıyafetleri kiralamak en iyi yollardan biridir.
  • Dolap alanınızdan tasarruf edebilirsiniz: Uzun süre dolabınızda kullanılmadan duracak hacimli kıyafetlere bir yenisini daha eklememiş olursunuz.
  • Çeşitliliğe sahip olursunuz : Kiralama, farklı stil ve trendleri denemenizi, gardrobunuzu sürekli yenilemenizi sağlar.
  • Zamandan tasarruf etmenizi sağlar: Daha hızlı karar verebilirsiniz, kuru temizleme için zaman harcamazsınız.
  • Çevreyi korumaya katkınız olur: Kiralama, çevreye duyarlı olmanın yanı sıra ‘yeni bir şey’ elde etmenin daha sürdürülebilir bir yoludur.

Unutmayalım, küçük adımlar büyük sonuçların başlangıcıdır.

Bu nedenle www.fenumi.com sizi giyimde yeni bir başlangıç yapmaya davet ediyor…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*