PlayStation 5 Türkiye’de Satışa Sunuldu, Peki Fiyatı Ne Kadar?

playstation turkiyede satisa sunuldu peki fiyati ne kadar
playstation turkiyede satisa sunuldu peki fiyati ne kadar

12 Kasım’da Amerika, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’de satışa çıkan, ilk olarak 1994 yılında piyasaya sürülen PlayStation’ın son gözdesi PS5 Türkiye’de satışa sunuldu.

Firma, PS5’in Türkiye fiyatını geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. PlayStation Türkiye’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesaja göre PS5 ülkemizde 8 bin 299 TL fiyat etiketi ile satılacak.

Playstation 5 Yurtdışı Fiyatı Ne Kadar?

PlayStation 5’in fiyatı 499,99 dolar, PlayStation 5 Digital Edition’ın fiyatı ise 399,99 dolar olacak. Bu fiyatlara vergiler dahil değil.

PlayStation5 sürüm 500$ olarak açıklanmış;

Gümrük girişini 500$ kabul edersek kur 7,50₺ fiyat 3.750₺.

  • %50 gümrük vergisi 1.875₺
  • %20 ÖTV 750₺
  • %18 KDV 1.147₺
  • Toplam vergi 3.772₺
  • Vergiler dahil 7.522₺

Not: 1 Ekimden sonra gümrük vergisi %20 oldu.

Playstation 5’in Özellikler,

Playstation 5 iki farklı versiyon ile geldi. Yeni tanıtılan PS5’te uzaktan kumanda bulunuyor. Uzaktan kumanda özelliği ile film ve müzik gibi çeşitli eğlence uygulamalarına girilebilecek. Bununla birlikte PS5’e kamera ve kulaklık da eklendi. İlk modelde Blu-ray sürücü yer alırken diğer modelde sürücü yer almıyor. Sony bu modeli PlayStation 5 Digital Edition olarak adlandırıyor. Digital Edition modelini satın alan oyuncular herhangi bir Blu-ray diski satın almadan oyunları dijital olarak konsollarına indirebiliyor.

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre PS5, sekiz çekirdekli AMD Zen 2 işlemcisinden güç alıyor. Konsoldaki işlemci saat hızı ise 3.5 GHz. Bu hıza ulaşması sayesinde çok hızlı bir performans sunan konsol performans açısından sınırıları zorluyor.

Oyuncuların beklentilerini karşılayacak düzeyde bir performans sunan konsol grafik açısından oyunculara görsel şölen yaşatıyor. AMD’nin RDNA 2 mimarisi temel alan ve 2.23 GHz’de saatte 10.28 teraflop ve 36 işlem birimi vadeden özel bir grafik işlemcisinin yer aldığı PS5’te 16 GB GDDR6 RAM bulunuyor. Wi-Fi 6 bağlantı noktasıyla gelen konsolda bununla birlikte SSD depolama çözümü mevcut.

Sony’nin belirttiğine göre PS4’te 1 GB’lık boyut için 20 saniyelik bir ön yükleme süresi bulunurken, PlayStation 5’te 2 GB’lık veri için yükleme süresi 0,27 saniye. Genişletilebilir depolama için bir adet NVMe SSD yuvasına sahip olan konsol, USB sabit diskleri de destekliyor. PlayStation 5’te iki yeni motor da göze çarpıyor. Tempest Engine adı verilen motor daha zengin ve daha doğal seslerin üretilmesine imkan tanıyor. Geometry Engine ise geliştiricilerin ekran boyunca daha fazla üçgen kaydırmasına yardımcı oluyor.

Playstation 5’te Hangi Oyunlar Yer Alacak?

Playstation 5 ile beraber GTA Online’ın ücretsiz olacağı açıklandı. Lansmanda Spiderman 2’nin, bununla birlikte Project Athia oyunu gibi Playstation 5 için özel tasarlanan oyunların da tanıtımı yapılmıştı. Oyun tanıtımları sırasında Hitman 3 de sinematik tanıtımla yüzünü gösterdi.

  • Grand Theft Auto 5 (“expanded and enhanced” – Rockstar) – 2021
  • Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – Holiday 2020
  • Gran Turismo 7 (Polyphony Digital) – TBA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*